Yukarı Çık

Dernek Hakkında

1989 Yılında Umutbükü köyünden Sayın Halil KÜTÜK, İstanbulda bulunan meslek sahibi Yağlıderelileri bir araya getirmek için çalışmalar başlatır. Öncelikle Yağlıderelilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde araştırmalar yapar.

1990 Yılında Halil KÜTÜK, Muammer BIYIK, Nuh ÇİÇEK, Vedat TÜRK, Süleyman KÜTÜK, Halil ODABAŞ ve Avni ÇATAL’ ın kurucu olmalarına karar verilir, evraklar hazırlanarak, emniyete sunulur. Emniyetyetten alınan alındı belgesi ile Yağlıdere ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği resmen kurulmuş olur.

Sayın Muammer BIYIK’ın yazıhanesinin adresine kurulan dernek daha sonra Okmeydanı, Talatpaşa Mahallesiinde ilk lokal yerini açar. Yaklaşık 1,5 sene burada faaliyet gösteren dernek, 1993 Yılında, Zeytinburnu, Veliefendi Mahallesi 75. Sokak;ta bir yer kiralar. Çok güzel bir şekilde hazırlanan dernek merkezi çok sayıda insanın katılımı ile muhteşem bir açılış yapar. Yaklaşık sene kadar burada kalınır. 1996 Yılında halen faaliyette bulunduğu Seyitnizam Mahallesi, Seyitnizam Cad. No. 56/A Zeytinburnu adresindeki yer yine Sayın Muammer BIYIK’ın yardımları ile kiralanır.

DERNEĞİN AMAÇLARI

Kuruluş Tüzüğünde de belirtildiği üzere derneğin amacı, Yağlıderelileri bir araya getirmek, birlik ve beraberliği sağlamak. Muhtaç durumda bulunan, hasta olan, maddi durumu iyi olmadığından okuyamayan talebelerin yanında olmak onlara maddi, manevi destekte bulunmaktır.

YAPILAN FAALİYETLER

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, Yağlıdere ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kurulduğu 1990 yılından bu güne kadar çok farklı alanlarda çeşitli faaliyetler gerçekleştirmiş, bu farklılığından dolayı, özellikle Giresun Dernekçiliğinde farklı bir yer edinmiştir. Derneğin bu noktalara gelmesinde dernek üyelerinin, yönetim kurul üyelerinin ve özellikle Başkan Halil KÜTÜK’ün gayretleri asla unutulamaz. İşte ana hatları ile yapılan faaliyetler hakkında bilgiler;

Derneğin kuruluşu ile ilgili tüm evraklar ve kanuni defterler hazırlanarak, kuruluş gerçekleştirildi. Derneğin ihtiyacı olan tüm demirbaşlar temin edildi.

DERNEĞİMİZDE BAŞKANLIK YAPAN HEMŞEHRİLERİMİZ

Halil KÜTÜK Kurucu Başkan 1990 - 1998

Av. Fahri BİÇER Mayıs 1998 - 1999

Metin KURUCA1999